YOLANDE BUEKERS KUUR- EN RELAXATIECENTRUM – 18/12/2001

Beschrijving van de reclame

Met als titel : “Een fantastisch cadeau-idee voor de feestdagen….”, toont een advertentie enerzijds een foto van een jonge vrouw in bikini in een zwembad en anderzijds een foto van een naakte jonge vrouw in een sauna. Onder de foto's worden verschillende verwen-ideeën met hun prijs opgesomd.

Motivering van de klacht(en)

Deze reclame is bedrieglijk want de klanten worden gelokt met foto's met naakt badende schoonheden in de sauna, hetgeen valse voorwendsels zijn daar men de sauna niet naakt mag betreden.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet gelden dat hij geenszins akkoord was met de inhoud van de klacht daar er in het centrum er voldoende duidelijk op gewezen wordt dat naakt bij hen niet mogelijk is en men deze inlichtingen via de website, telefoon of fax kan bekomen, maar dat hij om misverstanden uit te sluiten in de toekomst in elke advertentie een vermelding zou opnemen.

Jurybeslissing

De Jury heeft de advertentie onderzocht en was van oordeel dat de foto met de afbeelding van een naakte vrouw slechts een bepaalde sfeer van welzijn weergeeft, zonder dat deze de expliciete belofte inhoudt dat men de sauna naakt zou mogen betreden. Zij heeft derhalve gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Adverteerder: YOLANDE BUEKERS KUUR- EN RELAXATIECENTRUM
Product/Dienst: Sauna
Media: Magazine
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Categorie: Gezondheid
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  18/12/2001