XENIA TOURS/SUNAIR – 26/06/2000

Beschrijving van de reclame

Met als titel “Super Last Minutes” vermeldt de reclame op teletekst voor speciale aanbiedingen van een reisbureau : bestemming, vertrekdatum, categorie hotel en de prijs per persoon. Telefoon-nummer voor reservaties en info.

Motivering van de klacht(en)

De reclame wordt beschouwd als bedrieglijk want men weet vooraf dat de aangeprezen producten niet zullen geleverd worden, gelet op de ervaring van talrijke personen die er niet van kunnen genieten.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet weten dat de reclame werd opgesteld op basis van gegevens die worden verstrekt door de touroperator en dat hij geen aansprakelijkheid draagt voor de uitvoering van de reis. De touroperator deelde mee dat enerzijds de reclame dateert van na de reservatie en hem niet werd voorgelegd, en dat anderzijds een financiële compensatie werd aangeboden aan de klagers.

Jurybeslissing

Zonder tussen te komen in de geschillen, meende de Jury dat de vermelde hotelcategorie in principe effectief wordt geleverd en zich in dit geval een uitzonderlijk probleem heeft voorgedaan. Zij heeft de aanbeveling gedaan maatregelen te treffen teneinde gelijkaardig incident in de toekomst te vermijden.

Adverteerder: XENIA TOURS/SUNAIR
Product/Dienst: Reis Gran Canaria
Media: TV
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Datum afsluiting:  26/06/2000