THULLEN AUTOFRANCE (D) – 11/12/2007

Beschrijving van de reclame

Een advertentie toont een wagen van het merk Peugeot. Boven de advertentie links een detailopname van de voorkant van de wagen en rechts een detailopname van de rechter voorkant van de wagen met in het midden de tekst : « Autonews Herbst 2007 ».
Tekst onderaan de advertentie : « Zum Beispiel : Unser Barpreis für den neuen PEUGEOT 308 ab € 12.950,- *
I. Platz auf der liste der beliebtesten Irrtümer beim Autokauf: IM AUSLAND IST ALLES TEUER!
Sie suchen nach dem Besten ? Vergleichen Sie unsere Leistung, unseren Service und vor allem unsere unübertroffenen Angebotspreise. Wir werden Sie überzeugen!
Kostenloser Hol- und Bringservice für unsere Werkstattkunden aus dem Eupener und Kelmiser Raum. Vergleichen Sie uns. Entscheiden Sie sich für den optimalen Autokauf … bei uns! Wir freuen uns auf Sie».

Motivering van de klacht(en)

Conformiteit.

Jurybeslissing

De Jury vestigt de aandacht van de adverteerder op het feit dat krachtens het Koninklijk Besluit van 5 september 2001, inlichtingen over het verbruik van brandstof en CO2 emissies (cfr. Bijlage 4 van het Koninklijk Besluit) op de reclames dienen aangebracht te worden voor nieuwe personenauto’s, zoals het geval is voor de reclame in kwestie.

De Jury heeft de voormelde inlichtingen niet vastgesteld op de reclame in kwestie, maar het is mogelijk dat de Jury geen kennis heeft kunnen nemen van de reclame in zijn geheel (halve pagina).

De Jury heeft aan de adverteerder de aanbeveling gedaan om de voormelde inlichtingen te vermelden op de reclame (voor zover ze niet aanwezig zijn) en dit krachtens het K.B. van 5 september 2001.

Als deze inlichtingen wel vermeld werden, heeft de Jury de adverteerder verzocht om de voornoemde reclame in zijn geheel mee te delen, zodat de Jury deze zou kunnen verifiëren.

Bij gebrek aan een antwoord van de adverteerder, heeft de Jury de betrokken media op de hoogte gebracht overeenkomstig artikel 16 van haar reglement.

Adverteerder: THULLEN AUTOFRANCE (D)
Product/Dienst: Peugeot
Media: Dagblad
Onderzoekscriteria: Wettelijkheid
Initiatief: Jury
Datum afsluiting:  11/12/2007