TELENET – 12/04/2006

Beschrijving van de reclame

Een Tv-spot toont een computer en een muis. De draad van de muis krijgt een zichtbare stroomtoevoer, die een transformatie in luipaardprint teweegbrengt. Wanneer dit proces voltooid is, horen we een luipaard brullen.
Vrouwenstem: “Telenet Internet wordt dubbel zo snel
Nu heb je al Telenet Internet vanaf 19 euro 95 per maand. Bel 0800 666 55 of ga langs bij je Telenet verdeler. Telenet opent je wereld.”
Tekst:
“Telenet Internet wordt dubbel zo snel”
“Vanaf 19,95 euro per maand2, de eerste 6 maanden”
“0800 666 55, www.telenet.be”
Tekst + logo Telenet: “Telenet opent je wereld”.

Motivering van de klacht(en)

Deze reclame is misleidend. Er wordt een gratis installatie beloofd, maar dit bleek niet te kloppen. De eerste factuur bedroeg 153,78 euro in plaats van 19,95 euro.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder merkte op dat de spot in kwestie nergens spreekt van een gratis installatie.

Jurybeslissing

De Jury heeft vastgesteld dat in deze Tv-spot Telenet Internet wordt aangeboden voor 19,95 euro per maand en dit gedurende de eerste 6 maanden, maar dat er nergens wordt vermeld dat de installatie gratis is.

Voor zover er effectief de weergegeven prijs van 19.95 euro werd aangerekend op de factuur in kwestie voor wat het internet-abonnement betreft, is de Jury van oordeel dat deze reclame geen beweringen of voorstellingen bevat die van aard zijn om te misleiden omtrent de prijs en heeft derhalve gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Adverteerder: TELENET
Product/Dienst: Internet
Media: TV
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  12/04/2006