SSANG YONG – 08/10/2008

Beschrijving van de reclame

Een advertentie met als slogan “Conditions noir sur blanc” toont drie wagens van het merk (Actyon, Kyron Adventure en Rexton), met vermelding van de prijs en de eigenschappen, alsook het brandstofverbruik en de CO2.

Motivering van de klacht(en)

Met dergelijke kleine lettergrootte, zijn de vermeldingen inzake brandstofverbruik en CO2 uitstoot niet in overeenstemming met het Koninklijk Besluit van 5 september 2001 betreffende de beschikbaarheid van consumenteninformatie over het brandstofverbruik en de de CO2-uitstoot bij het op de markt brengen van nieuwe personenauto’s
 

Jurybeslissing

De Jury heeft genoteerd dat de vermeldingen inzake brandstofverbruik en CO2 in deze advertentie 1,5 mm bedragen.

De Jury heeft vastgesteld dat het om formaat gaat dat groter is dan een A5 en derhalve de lettergrootte (1,5 mm) van de vermeldingen inzake brandstofverbruik en CO2 niet in overeenstemming zijn met art. 5 van de Febiac code (3mm).

De Jury heeft derhalve aan de adverteerder verzocht om deze advertentie te wijzigen teneinde ze in overeenstemming te brengen met art. 5 van de Febiac code en de betwiste advertentie intussen niet meer te verspreiden.

Gevolg

De Jury heeft dienaangaande genoteerd dat de adverteerder het nodige zal doen om bij volgende inlassingen de vereiste lettergrootte te respecteren.

Aangezien geen hoger beroep werd aangetekend, werd dit dossier afgesloten.

Adverteerder: SSANG YONG
Product/Dienst: Actyon, Kyron Adventure, Rexton
Onderzoekscriteria: Wettelijkheid, Milieu
Initiatief: Consument
Datum afsluiting:  08/10/2008