ROSSEL EN CIE – 23/08/2001

Beschrijving van de reclame

De advertentie voor de pagina's werkaanbiedingen van het dagblad in kwestie toont de foto van een uitgescheurde advertentie met de volgende inhoud : “Tennisster van wereldniveau zoekt werk in gelijk welk domein, behalve tennis. Uitstekende kennis van het Engels, gesproken en geschreven. Contacteer Jennifer C.op 02/372.18.41”. Onderaan de advertentie staat vermeld : “Gefeliciteerd Justine voor deze schitterende overwinning op Wimbledon”. <br>

Motivering van de klacht(en)

De reclame is ondankbaar.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet gelden dat hij meent dat de advertentie in geen geval denigrerend is voor Jennifer Cappriati en dat haar kwaliteiten op gebied van tennis niet in twijfel worden getrokken. Hij heeft benadrukt dat het slechts om een humoristische knipoog gaat waarbij de overwinning van Justine Henin wordt toegejuicht en dat dit ook zo moet begrepen worden.

Jurybeslissing

Rekening houdend met het manifest karikaturaal en humoristisch karakter van de boodschap die naar het oordeel van de Jury geen denigrerend element bevat ten aanzien van de persoon waarnaar wordt verwezen, heeft zij gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Adverteerder: ROSSEL EN CIE
Product/Dienst: Le Soir - werkaanbiedingen 'Références'
Media: Dagblad
Onderzoekscriteria: Verwijzing naar personen, Kleineren
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  23/08/2001