ROSSEL EN CIE – 12/07/2001

Beschrijving van de reclame

In verband met de uitgave elke dinsdag van een bijlage gewijd aan grote componisten biedt een advertentie met bestelbon 16 CD's “Grote componisten” aan voor 2.500 Fr. verzendingskosten inbegrepen en biedt een voordeel (1.850 Fr. verzendingskosten inbegrepen) voor de lezers op voorwaarde dat ze 8 vignetten verzamelen die men uit de kranten dient te knippen tussen 24 april en 15 juni en op een rooster moet plakken en opsturen. Op 15 mei staat naast een uit te knippen vignette vermeld dat de lezer elke week in de krant of zijn bijlagen 4 zegels kan vinden tot en met 15 juni.

Motivering van de klacht(en)

Tussen 24 april en 8 mei waren er geen vignetten te vinden en als men rekening houdt met de aankoopprijs van de dagbladen is er geen voordeel. Het gaat dus om een bedrieglijk promotioneel aanbod.

Jurybeslissing

Na mededeling van de juiste data van de verschijning van de advertenties met bestelbon en de vignetten, heeft de Jury gemeend geen opmerking te moeten formuleren wat de reclame betreft, zonder zich uit te spreken over het promotioneel aanbod zelf en haar voorwaarden.

Adverteerder: ROSSEL EN CIE
Product/Dienst: Le Soir - promotioneel aanbod van cd's
Media: Dagblad
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  12/07/2001