PROCTER & GAMBLE – 16/12/2003

Beschrijving van de reclame

Een tv-spot toont 3 verschillende scènes : een vrouw die haar broek losmaakt en zich met een zucht van opluchting in een zetel laat vallen, een vrouw die haar benen epileert in een badkamer en een vrouw die in een bed ligt en zich uittrekt. Vervolgens wordt het product en de verpakking getoond. Tekst en stem : “Hou jij ook van comfort ?”. Stem : “Als je ongesteld bent kan je lichaam gevoeliger zijn en verlang je ook bewust naar meer comfort. Gelukkig heeft Always Ultra nu een bovenlaagje dat aanvoelt als katoen. Voortaan kan je dus rekenen op een superabsorberende bescherming die nu bovendien aanvoelt als katoen”.

Motivering van de klacht(en)

Deze reclame is schandalig en wordt uitgezonden op ongepaste ogenblikken.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet gelden dat hij de klacht ongegrond vindt, daar er neutrale beelden (geen half-naakte vrouw) getoond worden rond het thema comfort en zonder enige schandalige toon.

Jurybeslissing

De Jury was van oordeel dat er inderdaad geen aanstootgevende of onfatsoenlijke beelden getoond worden. Bij gebreke aan inbreuken op wettelijke en/of zelfdisciplinaire bepalingen, heeft zij derhalve gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Adverteerder: PROCTER & GAMBLE
Product/Dienst: Always
Media: TV
Initiatief: Consument
Categorie: Textiel/kleding
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  16/12/2003