PABO – 07/06/2011

Beschrijving van de reclame

In de e-mail “Speel & win op Pabo’s Sexy Slotmachine” wordt onder meer het volgende vermeldt: “Vandaag maak jij 5x kans op de prachtigste geschenken! Want je hebt als trouwe klant van Pabo 5 credits gekregen, waarmee je helemaal GRATIS op onze Sexy Slotmachine kunt spelen… Ga jij er vandoor met maar liefst 5 GRATIS* geschenken?...”. En onderaan:
*Gratis bij je bestelling van minimaal € 50.-

Motivering van de klacht(en)

Men doet het voorkomen alsof een fototoestel en een GPS kunnen behoren tot de 5 cadeaus die je krijgt bij een bestelling. Men stuurt echter 5 waardeloze zaken op voor de meeste klanten.Wie krijgt een fotocamera of een GPS? Er staan geen voorwaarden bij de wedstrijd. Dus het lijkt de klager misleiding van de klant.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder deelde mee dat klanten 5 geschenken krijgen bij een bestelling. Alle geschenken die hij weggeeft staan afgebeeld in de promotie. De geschenken worden random aan klanten gegeven op basis van de voorraad die aanwezig is. De adverteerder heeft gegevens meegedeeld ivm de verschillende pakketten en het aantal klanten die ze krijgen. Alle geschenken die afgebeeld worden, zijn dus uitgeleverd.

Jurybeslissing

De Jury heeft vastgesteld dat de e-mailing onder meer het volgende vermeldt: “Ga jij er vandoor met maar liefst 5 GRATIS* geschenken?...” en onderaan op een duidelijk leesbare manier: “*Gratis bij je bestelling van minimaal € 50”.

Naar aanleiding van het antwoord van de adverteerder heeft de Jury er nota van genomen dat alle deelnemers die voor 50€ bestellen een pakket van 5 cadeaus krijgen en dat alle geschenken die afgebeeld worden minstens één keer geleverd worden.

Bij gebreke aan inbreuken op wettelijke of zelfdisciplinaire bepalingen, heeft de Jury gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Aangezien geen hoger beroep werd ingesteld, werd dit dossier afgesloten.

Adverteerder: PABO
Product/Dienst: Sexy Slotmachine
Media: E-mailing
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  07/06/2011