MOBISTAR – 05/03/2009

Beschrijving van de reclame

Een banner toont een man die buiten op een bank zit met zijn laptop op zijn knieën. Tekst: Internet Everywhere. 5€ per maand + 1 € per surfdag. Mobistar.

Motivering van de klacht(en)

Deze reclame is misleidend en bedrieglijk. Zij wekt het idee dat je voor 5 euro per maand + 1 euro per surfdag onbeperkt “mobile” kunt internetten via Mobistar IE. Het zou verplicht moeten zijn om te vermelden hoeveel GB per maand en de extra traffic per X aantal/mb.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet gelden dat het gaat om een banner waarop men kan doorklikken waarna men alle informatie krijgt. Hij stelde dat de banner op zich niet misleidend is en zoals voor alle banners (wat elke gebruiker van het internet weet) staat de meer gedetailleerde info na de klik.

Jurybeslissing

De Jury heeft vastgesteld dat in de banner de volgende informatie wordt gegeven: Internet Everywhere. 5€ per maand + 1 € per surfdag.

De Jury heeft vastgesteld dat indien men op de banner klikt men terechtkomt op een pagina waar meer gedetailleerde informatie wordt gegeven m.b.t. Internet Everywhere, waaronder de hoeveelheid GB, alsook de kostprijs voor extra volume, enz

De Jury is van oordeel dat de banner (die doorklikt naar een pagina met meer gedetailleerde informatie) niet van aard is om de consument te misleiden m.b.t. de eigenschappen van Internet Everywhere. Elke geïnteresseerde consument zal doorklikken en kennis kunnen nemen van de voorwaarden/beperkingen verbonden aan dit aanbod.

Bij gebreke aan inbreuken op wettelijke of zelfdisciplinaire bepalingen terzake, heeft de Jury gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Aangezien geen hoger beroep werd ingesteld, werd dit dossier afgesloten.

Adverteerder: MOBISTAR
Product/Dienst: Internet Everywhere
Media: Internet
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  05/03/2009