MEDIAXIS – 24/01/2000

Beschrijving van de reclame

De advertentie beschrijft de deelnemingsvoorwaarden van een spaaractie waarbij een keukenset bestaande uit een tafelkleed, napje en handschoen kan verkregen worden. Gedurende 4 weken moet een zegel uit het tijdschrift uitgeknipt en op een spaarkaart gekleefd worden, die uiterlijk voor 31 mei naar een postbus moet vestuurd worden, met betaling van 250 Fr kosten. Er is vermeld dat de levering maximum 8 weken na ontvangst van de betaling zal worden ontvangen.

Motivering van de klacht(en)

De spaarkaart werd verstuurd en 250 fr werd overgeschreven op 21 mei, maar de levering werd niet ontvangen en de beloofde terugbetaling is nog niet gebeurd.

Jurybeslissing

Nadat de adverteerder liet weten dat de goederen niet werden ontvangen wegens uitputting van de voorraad en de klager zou worden terugbetaald, vestigde de Jury zijn aandacht op de toepasselijke wetgeving inzake de verplichting van de adverteerder om over een voldoende voorraad te beschikken en deed de aanbeveling in de toekomst alle nodige maatregelen te treffen teneinde een dergelijk incident te vermijden.

Adverteerder: MEDIAXIS
Product/Dienst: Femmes d'Aujourd'hui - Spaaractie
Media: Magazine
Initiatief: Consument
Datum afsluiting:  24/01/2000