MAGNET MAGAZINES/GEZOND GENIETEN/RESTAURANT HET PANDJE – 16/01/2007

Beschrijving van de reclame

De Gezond Genieten Restogids 2007 van Goed Gevoel, bevat een gratis bon « tafelen met 2, betaal maar voor 1 ». Tekst bon :
“Hoe genieten ? Maak een telefonische reservatie in het restaurant van je keuze voor 2 personen (minimaal) met vermelding van “Genietgezond-actie Goed Gevoel”. Vul de bon in en geeft deze af bij je bezoek aan het restaurant. Geniet samen onbezorgd van het Genietgezond-menu en ontvangt het 2de Genietgezond-hoofdgerecht gratis. Smakelijk !”
“Voorwaarden : Dit aanbod is geldig in alle restaurants van deze Goed Gevoelgids en loopt van 25 oktober tot en met 6 december 2006. Deze actie heeft enkel betrekking op hoofdgerechten uit het Genietgezond-aanbod van het restaurant. Dit wil zeggen dat jij en je partner een hoofdgerecht kiezen uit het Genietgezond-aanbod van her restaurant. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere acties”.

Motivering van de klacht(en)

Hoewel aan de voorwaarden voldaan werd, weigerde het restaurant in kwestie de bon te aanvaarden.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet gelden dat dit lezersvoordeel tot stand gekomen is dankzij de samenwerking tussen Goed Gevoel en de organisatie Geniet Gezond. Het voordeel bestond erin dat aan de lezers de mogelijkheid werd geboden om in alle restaurants beschreven in de restogids een reservatie te maken voor minimum 2 personen en het 2e GenietGezond-hoofdgerecht gratis te bekomen. Echter liet de eigenaar van het restaurant in kwestie weten uiteindelijk niet te willen deelnemen aan deze actie, ondanks het feit dat de Restogids inmiddels reeds gedrukt was, waardoor Goed Gevoel de situatie niet meer kon rechtzetten. Wel bevestigde de eigenaar van het restaurant dat de lezers bij reservatie duidelijk zouden ingelicht worden, voorafgaandelijk aan het bezoek. Aangezien dit niet werd nagekomen door het restaurant in kwestie, heeft de adverteerder zijn excuses aangeboden. De actie is inmiddels afgelopen en de adverteerder heeft uitdrukkelijk bevestigd dat er in de toekomst de nodige voorzieningen zullen genomen worden om dit te vermijden.

Jurybeslissing

De Jury heeft opgemerkt dat de klager voldaan heeft aan de voorwaarden van de bon en zijn klacht derhalve terecht is.

De Jury heeft nota genomen van de uitleg van Goed Gevoel die tevens bevestigt dat de actie inmiddels afgelopen is, maar zelf het initiatief zal nemen om dit in de toekomst te vermijden, hetgeen ook de aanbeveling is van de Jury.

Adverteerder: MAGNET MAGAZINES/GEZOND GENIETEN/RESTAURANT HET PANDJE
Product/Dienst: Actie 'Gezond genieten'
Media: Magazine
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Categorie: Voedingsmiddelen
Datum afsluiting:  16/01/2007