LA MAUDREY – 01/06/2001

Beschrijving van de reclame

Een advertentie vermeldt : « ARD chalet ou meublé 2/5p piscine int calme ttc » + telefoonnummer en de publicitaire prospectus toont de tekening van een houten chalet met een zwembad buiten in bosrijke omgeving en vermeldt de prijzen en geeft een beschrijving van de accommodatie van de chalet en het gemeubileerd verblijf. Wat de chalet betreft wordt er vermeldt : « Deux chambres à coucher pour 4 personnes – salon convertible – coin repas – cuisine – salle de bains – douche – wc – télévision – chauffage…. ».

Motivering van de klacht(en)

De advertentie en publicitaire prospectus zijn misleidend. Het gaat niet om een chalet maar om een hutje zoals een staancaravan maar dan in hout en zonder enig comfort.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet gelden dat hij de beweringen van de klager betwist en laat een kopie geworden van zijn gastenboek met daarin de waarderingen van zijn gasten.

Jurybeslissing

Na onderzoek en rekening houdend met de standpunten van beide partijen, was de Jury de mening toegedaan geen opmerkingen te moeten formuleren aangaande de advertentie. Wat de prospectus betreft, heeft de Jury zich onbevoegd verklaard gelet op de onmogelijkheid om de waarachtigheid van de verklaringen van de ene en de andere partij na te gaan en de elementen weergegeven in de prospectus te controleren, daar dit tot de bevoegdheid behoort van andere controle-instanties die reclame omtrent de inrichting ter plaatse kunnen onderzoeken.

Adverteerder: LA MAUDREY
Product/Dienst: Verhuring chalets
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  01/06/2001