T-REX NV – 09/11/2011

Beschrijving van de reclame

De affiche toont de achterzijde van een vrouw, van de onderrug tot aan de kuiten. De vrouw draagt witte kousen en een kort schots geruit rokje dat de helft van haar billen ontbloot laat, waartussen een wit driehoekje van haar string te zien is. In haar linkerhand draagt zij een ingebonden boek of schrift, in haar rechterhand een stokje.

Motivering van de klacht(en)

Volgens de klager zet deze affiche aan tot pedofilie.

Jurybeslissing

De Jury heeft kennis genomen van de affiche voor de erotische lifestylebeurs ‘Sex deluxe’, die de achterzijde van een vrouw toont die een geruit rokje draagt dat de helft van haar billen ontbloot laat (waartussen een wit driehoekje van haar string te zien is). In haar linkerhand draagt zij een boek of schrift en in haar rechterhand een stokje.

De Jury is van mening dat dit beeld niet doet denken aan een schooluniform en geen meisje afbeeldt.

Oordelend binnen de grenzen van de ontvangen klacht en rekening houdend met de specifieke context van de reclame, heeft de Jury geoordeeld dat dit beeld niet van aard is om aan te zetten tot pedofilie.

Bij gebreke aan inbreuken op wettelijke of zelfdisciplinaire bepalingen, heeft de Jury derhalve gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren op dit punt.

Aangezien geen hoger beroep werd ingesteld, werd dit dossier afgesloten.

Adverteerder: T-REX NV
Product/Dienst: Erotische beurs ‘Sex deluxe’
Media: Affiche
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  09/11/2011