SANOMA MAGAZINES – 20/06/2002

Beschrijving van de reclame

De voorpagina van Libelle toont een jonge dame die een klein rugzakje op haar rug draagt. Tekst : “Kies uit vier trendy modellen ! Voor elke lezeres Gratis handtas ! Haal uw inruilbon van Superconfex uit deze Libelle”. Binnenin de Libelle bevindt zich de inruilbon die vermeldt dat de actie loopt van 30 mei t/m. 16 juni zolang de voorraad strekt en dat als de tas niet meer beschikbaar is, er een waardebon van 7,5 € zal worden aangeboden.

Motivering van de klacht(en)

Het leuke handtasje zette mij ertoe aan om dit tijdschrift te kopen, maar hoewel de actie 17 dagen loopt was het beloofde artikel al de 2de dag niet meer beschikbaar.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet gelden dat deze actie gebaseerd is op 2 gelijkaardige voorgaande acties en bij de bestelling van het aantal handtassen rekening werd gehouden met het maximale aantal reacties van de vorige actie en bijgevolg een redelijke hoeveelheid voorzien was. Hij benadrukte tevens dat er een evenredige hoeveelheid waardebons werd voorzien om er zeker van te zijn dat iedereen een geschenk zou krijgen. De adverteerder stelde dat het feit dat deze actie zo'n ongeëvenaard succes heeft gehad dat de stock al na 2 dagen uitgeput was, werkelijk onvoorzienbaar was en hij hiermee rekening zal houden bij volgende acties.

Jurybeslissing

Rekening houdend met de meegedeelde informatie en bewijsstukken en bij gebrek aan inbreuken op wettelijke en/of zelfdisciplinaire bepalingen heeft de Jury gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Adverteerder: SANOMA MAGAZINES
Product/Dienst: Libelle - Aanbod gratis handtas
Media: Magazine
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  20/06/2002