PAUWELS TRAVEL – 04/05/2005

Beschrijving van de reclame

Een advertentie met als titel “We know how te tease your clients…” toont een blonde vrouw langs rugzijde die recht staat op een bed met tussen haar benen een man die op het bed ligt en haar lachend aankijkt. De vrouw heeft blonde opgestoken haren en draagt een zwarte bustehouder, een kort zwart rokje en zwarte nylon hold-up kousen. Onderaan wordt het website-adres vermeld.

Motivering van de klacht(en)

Deze reclame tast de morele en fysische integriteit van de vrouw aan en doet afbreuk aan het beeld van de vrouw. Zij is seksistisch en vertoont geen enkel verband met de verkoop van reizen.
 

Jurybeslissing

De Jury heeft gemeend dat deze suggestieve afbeelding die gericht is tot een specifieke doelgroep van zakenlui teneinde reizen te promoten, niet van de beste smaak getuigt en dit zowel ten aanzien van de man als de vrouw. Dergelijke vorm van communicatie kan negatieve reacties uitlokken die afbreuk doen aan het imago van de reclame en zij heeft derhalve gemeend een advies van voorbehoud te moeten formuleren overeenkomstig art. 4 van haar reglement.

Adverteerder: PAUWELS TRAVEL
Product/Dienst: Reizen
Media: Magazine
Initiatief: Consument
Type beslissing: Advies van voorbehoud
Datum afsluiting:  04/05/2005