MEDIAXIS – 15/10/1999

Beschrijving van de reclame

Met als titel “Feeling tuindagen” nodigt de advertentie uit om een planten- en tuindecoratiebeurs te bezoeken, die plaatsheeft in het park van een kasteel. De data en openingsuren zijn vermeld.

Motivering van de klacht(en)

De advertentie is misleidend door weglating van gegevens, aangezien er niet werd vermeld dat een inkom en verplichte parking moeten betaald worden.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet weten dat in Feeling uitvoerige informatie over het evenement, inclusief de inkomprijs, werd verstrekt, dat het grote publiek weet dat bezoek aan beurzen niet gratis is, nog nooit een klacht werd ontvangen en het gebruik van de parking facultatief was.

Jurybeslissing

De Jury was van oordeel dat het vermelden van de betalende inkom (niet gratis) noodzakelijk is in advertenties voor evenementen waarvan de consument zou kunnen denken dat zij georganiseerd en gesponsord zijn door een adverteerder en gratis worden aangeboden.

Gevolg

De adverteerder liet weten dat hij in de toekomst in de reclame melding zal proberen te maken van de niet vrije toegang, zonder evenwel de nadruk te leggen op de prijs.

Adverteerder: MEDIAXIS
Product/Dienst: Feeling tuindagen
Media: Magazine
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Datum afsluiting:  15/10/1999