INTERBREW – 05/08/2002

Beschrijving van de reclame

Met als titel : “De wereld van kriek onthult haar diepste geheimen”, toont de advertentie, naast de afbeelding van 2 kersen, 2 omlijstingen met enerzijds 2 mannen met een glas bier van het merk in de hand en anderzijds een embleem van de brouwerij. Baseline : “Bezoek de Brouwerij met interactief parcours en proef onze Kriek” gevolgd door de adresgegevens en openingsuren. Slogan “Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand” in een klein lettertype.

Motivering van de klacht(en)

De grootte van de educatieve slogan beantwoordt niet aan de voorschriften van de Arnolduscode die bepaalt dat deze vermelding minstens 3 mm. moet bedragen voor advertenties in A4 formaat.

Jurybeslissing

De Jury heeft aan de adverteerder de aanbeveling gedaan om de educatieve slogan in deze advertentie in overeenstemming te brengen met de bepalingen van de biercode die voorziet dat de minimale karaktergrootte van de slogan voor een A4 formaat 3 mm bedraagt en bij gebrek hieraan te voldoen deze advertentie niet meer te verspreiden.

Gevolg

De adverteerder verontschuldigde zich en liet gelden dat hij erover zal waken over een stipte naleving van de biercode voor toekomstige advertenties.

Adverteerder: INTERBREW
Product/Dienst: Kriek Belle-Vue
Media: Dagblad
Onderzoekscriteria: Andere
Initiatief: Consument
Categorie: Dranken
Datum afsluiting:  05/08/2002