GARAGE VANTHIENEN – 07/08/2009

Beschrijving van de reclame

Reclame-inlassing in Passe-Partout voor VW.

Motivering van de klacht(en)

De reclame vermeldt de vermeldingen inzake CO2-uitstoot en brandstofverbruik in een lettergrootte die veel kleiner is dan hoofdboodschap in deze reclame, hetgeen strijdig is met het K.B. van 5 september 2001 en art. 5 van de Febiac code.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder heeft de lettergrootte meegedeeld : 1mm voor de kleine letters en 1,64 mm voor de grootste letters.
Hij deelde mee deze advertentie niet meer te gebruiken en de nodige maatregelen te hebben genomen voor de toekomst.

Jurybeslissing

De Jury heeft vastgesteld dat de lettergrootte van de vermeldingen inzake CO2-uitstoot en brandstofverbruik (1,64 mmvoor de hoofdletters en 1 mm voor de kleine letters) kleiner is dan hetgeen terzake voorgeschreven is door art. 5 van de Febiac code (< A5 :1,5 mm en >A5 : 3mm).

Voor deze vermeldingen dienen alle letters (hoofdletters+kleine letters) de voorgeschreven lettergrootte te respecteren. Deze advertentie is derhalve strijdig met het K.B. van 05/09/2001 en met de Febiac-code.

De Jury heeft derhalve aan de adverteerder en invoerder verzocht om deze advertentie te wijzigen door ze in overeenstemming te brengen met het K.B van 05/09/2001 en art 5 van de Febiac code en intussen deze reclame niet meer te verspreiden.

De adverteerder deelde mee deze advertentie niet meer te gebruiken en de nodige maatregelen te hebben genomen voor de toekomst.

Aangezien geen hoger beroep werd ingesteld, werd dit dossier afgesloten.

Adverteerder: GARAGE VANTHIENEN
Product/Dienst: VW
Onderzoekscriteria: Wettelijkheid, Milieu, Andere
Initiatief: Consument
Datum afsluiting:  07/08/2009