GARAGE LEEMANS – 25/08/2009

Beschrijving van de reclame

Reclame-inlassing (260x188) in Passe-Partout voor Hyundai.

Motivering van de klacht(en)

De reclame vermeldt de vermeldingen inzake CO2-uitstoot en brandstofverbruik in een lettergrootte die veel kleiner is dan hoofdboodschap in deze reclame, hetgeen strijdig is met het K.B. van 5 september 2001 en art. 5 van de Febiac code.

Standpunt van de adverteerder

Geen antwoord

Jurybeslissing

De Jury heeft vastgesteld dat de reclame verwijst naar 3 modellen (2 modellen met specifieke prijsvermelding: i20STC, 3-deurs, 1,2 Lounge + i20STC, 3-deurs 1,4CRDi Lounge - en het getoond model zonder prijsaanduiding: i20 1,6 CRDi Style 5-deurs, waarvan geen automatische versie bestaat) en vermeldt de vork (officiƫle CO2-uitstoot + brandstofverbruik) tussen het laagste en het hoogste model in kwestie, wat conform is met de bijlage IV van het Koninklijk Besluit van 05/09/2001 en met het art. 5 van de Febiac code.

De Jury heeft tevens vastgesteld dat de lettergrootte van de vermeldingen inzake CO2-uitstoot en brandstofverbruik (3mm) overeenstemt met hetgeen terzake voorgeschreven is door art. 5 van de Febiac code (3 mm).

Bij gebreke aan inbreuken op wettelijk of zelfdisciplinaire bepalingen, heeft de Jury gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Gevolg

Aangezien geen hoger beroep werd ingesteld, werd dit dossier afgesloten.

Adverteerder: GARAGE LEEMANS
Product/Dienst: Hyundai
Onderzoekscriteria: Wettelijkheid, Milieu, Andere
Initiatief: Consument
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  25/08/2009