CENTERPARCS – 30/01/2008

Beschrijving van de reclame

Tekst reclame: “Ontdek hoe voordelig uw Center Parcs verblijf kan zijn.
Boekt u vóór 10 februari 2008 een verblijf met aankomst tussen 25 januari en 2 juni 2008. Dan ontvangt u:
- € 100 korting op een weekend-, week- of midweekverblijf.
Boekt u vóór 10 februari 2008 een verblijf met aankomst tussen 6 juni en 22 september 2008. Dan ontvangt u:
- € 50 korting op een weekend-, week- of midweekverblijf;
- uw First Minute Deal: een extra combinatie korting die kan oplopen tot 35%.
Let op: kijk voor beschikbare data en parken bij de voorwaarden.
Kinderen tot en met 8 jaar eten gratis mee in onze restaurants! Uit eten gaan was nog nooit zo leuk!
Overtuigd? Boek nu!”

Motivering van de klacht(en)

De klager heeft een vakantie geboekt voor een midweekverblijf van 18/8 tot 22/8/2008 en heeft wel de first minute deal gekregen, maar de € 50 niet. Bij navraag bleek dat de klager de voorwaarden, die op een apart tabblad staan, niet had nagelezen. Hierin staat dat er helemaal geen midweekverblijven onder deze reclame vallen (volgens klager meer uitzondering dan regel). Toen de klager verklaarde dat dit naar zijn aanvoelen misleidende reclame was, was de adverteerder bereid de € 50 toe te staan i.p.v. de first minute deal, maar die is in het geval van de klager bijna € 100 waard, hetgeen de klager een erg oneerbaar voorstel leek.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder stelde dat de klager een terechte klacht uitte. De tekst op de website van de adverteerder omtrent deze kortingsactie was inderdaad niet duidelijk, zodat hij deze inmiddels heeft aangepast.
De adverteerder deelde mee dat hij contact met de klager zal opnemen om hem de beloofde korting van EUR 50 alsnog aan te bieden. Daarbovenop zal aan de klager EUR 50 extra korting worden aangeboden, aangezien de betreffende korting binnenkort verhoogd zal worden naar EUR 100.

Jurybeslissing

De Jury heeft vastgesteld dat de klacht inderdaad terecht was. Gelet op art. 3 en 5 van de code van de Internationale Kamer van Koophandel, alsook art. 94/6 zoals ingevoegd door de wet van 5 juni 2007 tot wijziging van de WHPC heeft de Jury aan de adverteerder verzocht om hier in de toekomst aandachtig voor te zijn zodat dergelijke misverstanden kunnen vermeden worden.

De Jury heeft er nota van genomen dat de adverteerder het aanbod op zijn website inmiddels gewijzigd heeft en dat hij de klager de beloofde korting, alsook de extra korting (daar korting inmiddels verhoogd werd) zal aanbieden.

Gelet op wat voorafgaat en aangezien geen hoger beroep werd aangetekend, werd dit dossier afgesloten.

Adverteerder: CENTERPARCS
Product/Dienst: Midweekverblijf
Media: Internet
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Datum afsluiting:  30/01/2008