BROUWERIJEN ALKEN MAES – 27/09/2006

Beschrijving van de reclame

Onder de titel : Ontdek de Grimbergen brasseries !, worden de coördinaten meegedeeld van de 8 deelnemende brasseries en wordt een maaltijd afgebeeld en 2 glazen Grimbergen. Onderaan bevindt zich een kortingbon van – 3€ bij de bestelling van een Grimbergen bij de maaltijd in een van de deelnemende brasseries.

Motivering van de klacht(en)

Aangezien deze reclame melding maakt van een kortingsbon van 3 € bij bestelling van een Grimbergen bij de maaltijd, dient zij beschouwd te worden als een mededeling die rechtstreeks of onrechtstreeks ten doel heeft de verkoop van bier te bevorderen, in de zin van art. 1.1 van het Convenant van de Federatie van de Belgische Brouwers. De afbeelding van een glas Grimbergen in het midden van de reclame bevestigt deze analyse. Deze reclame bevat de educatieve slogan zoals voorzien in art. 11 van het Convenant niet.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder liet weten dat er blijkbaar onder tijdsdruk een onoplettendheid in de reclame geslopen is, maar dat hij steeds zijn uiterste best doet opdat de reclame in overeenstemming zou zijn met het Convenant. Hij stelde dat de reclame slechts op kleine schaal gevoerd werd en dat hij ondertussen reeds de nodige aanpassingen aangebracht heeft zodat de edities die nog dienden te verschijnen de educatieve slogan bevatten.

Jurybeslissing

De Jury heeft er nota van genomen dat het niet vermelden van de educatieve slogan een vergetelheid betreft en dat de adverteerder het nodige gedaan heeft om deze fout recht te zetten in de edities die nog moesten verschijnen. Zij heeft tevens genoteerd dat hij erop zal toezien dat elke reclame in de toekomst zal getoetst worden aan het Convenant.

Gelet hierop heeft de Jury dit dossier afgesloten.

Adverteerder: BROUWERIJEN ALKEN MAES
Product/Dienst: Grimbergen
Media: Dagblad
Onderzoekscriteria: Andere
Initiatief: Consument
Categorie: Dranken
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  27/09/2006