BIOLINE EUROPE – 29/05/2001

Beschrijving van de reclame

Met als titel : “Pizza Végétale, 100 % Artigianale” en de vermelding “Bio Organic”, alsook het label “Premium, eerste kwaliteit”, toont de verpakking een pizza bedekt met grote stukken courgetten, aubergines en paprika's.

Motivering van de klacht(en)

De verpakking is misleidend want in werkelijkheid is de samenstelling van de pizza anders en bevat deze slechts kleine stukjes groenten. Bovendien is een industriële pizza (verpakking met vermeldingen in 10 talen) niet artisanaal.

Standpunt van de adverteerder

De betrokken firma heeft laten gelden dat het product en de verpakking ingevoerd worden vanuit Italië. Het gaat om een productie op artisanale wijze met biologische producten die gecontroleerd en gecertifieerd werden overeenkomstig de Italiaanse wetgeving. Buiten het feit dat de afbeelding een uitvergroting betreft, heeft zij benadrukt dat de producten afkomstig van biologische landbouw niet even groot en dik zijn zoals bij industriële producten. Dat kan de kleine verschillen verklaren tussen de foto van de verpakking en het product. Bij de volgende druk van de verpakking, zullen echter de ingrediënten beter vertaald worden.

Jurybeslissing

Na onderzoek en rekening houdend met de meegedeelde informatie, heeft de Jury gemeend geen opmerkingen te moeten formuleren.

Adverteerder: BIOLINE EUROPE
Product/Dienst: Pizza
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Categorie: Voedingsmiddelen
Type beslissing: Geen opmerkingen
Datum afsluiting:  29/05/2001