BELGACOM – 28/06/2000

Beschrijving van de reclame

Een mailing met als titel “Houdt steeds Uw lijn dankzij de oplossingen van Belgacom !” – “Surfen en oproepen ontvangen, het is mogelijk met Belgacom PhoneMail” biedt een gratis maildienst die alle boodschappen opneemt wanneer de telefoon bezet is. Vermelding van een 0800-nummer voor de gratis activering van de dienst.

Motivering van de klacht(en)

De reclame wordt beschouwd als oneerlijk want de dienst is blijkbaar niet compatibel met bepaalde modems, zodat een andere oplossing werd aangeboden die niet gratis is.

Standpunt van de adverteerder

De adverteerder legde uit dat iedere klant wordt verwittigd van de beperkingen via de gebruiksaanwijzing die wordt verstuurd ter gelegenheid van het abonnement op de dienst en via de klantendienst als de bestelling telefonisch gebeurt.

Jurybeslissing

De Jury heeft de adverteerder aanbevolen boven het 0800-nummer “om te activeren of informatie te bekomen… volstaat het te bellen naar…” te vermelden, dan wel aan te geven dat er gebruiksbeperkingen zijn teneinde ieder risico op verwarring of ontgoocheling in hoofde van de consument te vermijden.

Gevolg

De adverteerder liet weten dat de reclame zal worden gewijzigd conform de Juryaanbeveling.

Adverteerder: BELGACOM
Product/Dienst: PhoneMail
Onderzoekscriteria: Eerlijkheid, Waarachtigheid
Initiatief: Consument
Datum afsluiting:  28/06/2000