Thomas Cook 24-01-2017: Geen opmerkingen

Adverteerder / Annonceur: THOMAS COOK

Product-Dienst / Produit-Service: Luchthavenvervoer

Media / Média: E-mailing

 

Beschrijving van de reclame / Description de la publicité

De e-mail met als titel “[OP = OP] Gratis luchthavenvervoer bovenop alle andere vroegboekvoordelen!” vermeldt in grote letters “NU GRATIS vervoer van thuis naar de luchthaven en terug!” en daaronder onder meer de volgende tekst:
“Het is jouw geluksdag, want we hebben onze spectaculaire vroegboekactie tijdelijk verlengd! Als je nu je vliegvakantie voor volgende zomer boekt, krijg je het vervoer van bij je thuis naar de luchthaven en terug er helemaal gratis bij.”

Klacht(en) / Plainte(s)

Volgens de klager blijkt wanneer hij alle voorwaarden in acht neemt dat men met drie personen moet zijn om te kunnen genieten van het gratis luchthavenvervoer en dat singles en koppels dus afvallen. Volgens hem maakt de reclame dus loze beloftes.

Beslissing Jury in eerste aanleg: Geen opmerkingen
Décision Jury de première instance: Pas de remarques

De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) in eerste aanleg heeft de volgende beslissing genomen in dit dossier.

De Jury heeft kennis genomen van de reclame en van de klacht die daarop betrekking heeft, en met name inhoudt dat de aangekondigde promotie slechts zou gelden voor groepen vanaf drie personen.

De Jury heeft er echter nota van genomen dat de actievoorwaarden waarnaar de klager verwijst het volgende vermelden: “Het gratis luchthavenvervoer geldt voor boekingen tot 8 personen en is gratis voor de eerste 3 personen, vanaf de 4de persoon kost het vervoer € 25 per persoon (heen en terug).”

Zij heeft derhalve vastgesteld dat, in tegenstelling tot wat de klager blijkbaar verkeerdelijk heeft afgeleid uit de actievoorwaarden in kwestie, de aangekondigde promotie wel degelijk van toepassing was op individuen en groepen van twee personen.

De Jury heeft de klacht derhalve ongegrond verklaard.

Gelieve er nota van te nemen dat deze beslissing pas definitief wordt na het verstrijken van de termijn voor het instellen van hoger beroep.

andere beslissingen