Heeft u WikiRegs al gecheckt?

Lancering van WikiRegs - Advertising Rules Worldwide, het nieuwe online platform over reclameregelgeving – een samenwerking met zelfregulerende organen zoals de JEP en hun Europese koepelvereniging EASA

WikiRegs is een online tool voor communicatiebureaus die moeten checken of hun campagnes beantwoorden aan de verschillende regelgevingen inzake reclame in Europa.

Het spreekt echter voor zich dat ook adverteerders en media handig gebruik kunnen maken van deze tool, ook bij vragen over de nationale Belgische regelgeving inzake reclame.

Registreer dus nu om het platform te ontdekken!

Deze nieuwe website verzamelt – om te beginnen – alle regelgeving, zowel de wettelijke bepalingen als de zelfregulerende codes, die betrekking heeft op commerciële communicatie voor 3 productcategorieën in 9 Europese landen: Alcohol, Voertuigen en Voedingsmiddelen en Frisdranken.

Ook de algemene regels die van toepassing zijn op alle productcategorieën zijn opgenomen in WikiRegs. De bedoeling is om de site uit te breiden naar 30 landen en uiteindelijk 10 sectoren te coveren.

De JEP werkt samen met andere Europese zelfregulerende organen en externe adviseurs mee aan het reviewen van de inhoud van het platform. Naast de Belgische JEP gaat het om: ARPP (Frankrijk), ASA (UK), AUTOCONTROL (Spanje), IAP (Italië), Rada Reklamy (Polen), Ro. (Zweden) en SRC (Nederland).

WikiRegs is opgericht door Rae Burdon, voormalig Chief Operating Officer van de UK Advertising Association en Vice Chairman van Saatchi & Saatchi.