De klaagster deelde mee dat er meerdere apps getoond worden in de reclame, waaronder Facebook, Instagram en Spotify, die in werkelijkheid niet meetellen in je databundel, maar dat er ook apps als YouTube en Netflix worden getoond, terwijl deze wel van de databundel afgaan. Dit is volgens haar misleidend aangezien men verwacht dat alle getoonde apps in de reclame niet zullen meetellen in de databundel.
De adverteerder deelde mee dat het Epic combo product een internet + TV + GSM pack is toegespitst op de smartphone. Het gsm-abonnement dat in het pack is inbegrepen, omvat onbeperkte mobiele data voor het gebruik van bepaalde applicaties die door de adverteerder worden gekozen. Het verbruik van mobiele gegevens dat betrekking heeft op het gebruik van deze applicaties zal daarom niet worden meegerekend in het mobiele data-abonnement van de klant.
De persoon die de klacht heeft ingediende beweert dat Netflix en YouTube niet inbegrepen zouden zijn in de applicaties voor onbeperkt gebruik, niettegenstaande ze wel in de advertentie staan.
Het GSM-abonnement in het pack omvat echter onbeperkte mobiele data voor onder meer vier videotoepassingen, waaronder Netflix en YouTube. De lijst van applicaties voor onbeperkt gebruik is ook te vinden op de Proximus-website.
Alle applicaties die in de reclame worden getoond, staan dus wel degelijk in de lijst van applicaties voor onbeperkt gebruik. Bijgevolg kan volgens de adverteerder de reclame niet als misleidend worden beschouwd.
De Jury heeft er nota van genomen dat de klacht betrekking heeft op het feit dat in de Tv-spot bepaalde applicaties en hun symbolen worden vermeld die volgens de klaagster niet in aanmerking zouden komen voor het onbeperkt gebruik binnen het raam van dit pack maar zouden meetellen in de databundel.
Welnu, de Jury heeft er ingevolge het antwoord van de adverteerder nota van genomen dat het gsm-abonnement dat in het pack is inbegrepen, onbeperkte mobiele data bevat voor het gebruik van bepaalde applicaties die door de adverteerder worden gekozen en dat deze met name onder meer zowel Facebook, Instagram en Spotify als YouTube en Netflix omvatten.
Zij heeft tevens vastgesteld dat de Tv-spot verwijst naar de website en dat daar de lijst van applicaties die binnen dit aanbod vallen duidelijk beschikbaar is.
De Jury is derhalve van mening dat de Tv-spot in kwestie niet van aard is om de gemiddelde consument te misleiden op dit punt en heeft de klacht ongegrond verklaard.
Aangezien geen hoger beroep werd ingesteld, werd dit dossier afgesloten.